Baby Brezza vällingmaskin recension

Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar från Bonti, Babyland och Stor&Liten
Ska du satsa på en Baby Brezza vällingmaskin? Det här är en vällingmaskin som har fått höga användarbetyg men det är förstås viktigt att se närmre på vad den kan erbjuda dig innan du köper. Här kan du läsa mer om Baby Brezza Formula Pro som är uppföljaren till det populära originalet som har använts av föräldrar världen över.

Läs mer om Baby Brezza omdömen och vilka fördelar och nackdelar som finns med maskin!

Baby Brezza vällingmaskin, formula pro.
 1. Bonti Baby Brezza
  Baby Brezza hos Bonti
 2. Babyland Baby Brezza
  Baby Brezza hos Babyland
 3. Stor & Liten Baby Brezza
  Baby Brezza hos Stor & Liten

Baby Brezza i ett nötskal

Med Baby Brezza Formula Pro vällingmaskin kan du göra en flaska med mjölkersättning med hjälp av ett knapptryck. Det är enkelt, snabbt och säkert!

Fördelar med denna vällingmaskin är:

 • En knapp att trycka på
 • Klart på sekunder
 • Perfekt temperatur
 • Inga bubblor i vällingen!

Så fungerar en Baby Brezza vällingmaskin

Baby Brezza är som sagt en maskin som är enkel att använda. Det kommer varje Baby Brezza vällingmaskin test att avslöja. Designen är gjord med tanke på vad du behöver mitt i natten då din bebis gråter och du bara vill få lugn och ro igen!

Vi börjar med att se på de viktigaste egenskaperna…

En flaska välling med en knapp

Det låter fantastiskt enkelt och är också det. Med Baby Brezza Formula Pro kommer du att värma och blanda mjölkersättning från valfritt fabrikat med ett knapptryck. Vi skulle kunna säga att det är som en superenkel kaffemaskin fast med välling som resultat.

Okej, nu är det förstås så att du måste göra vissa inställningar för att det där knapptrycket ska leda till en perfekt flaska välling på nolltid. Du använder den superenkla skärmen på maskinen för att göra dina inställningar.

När maskinen vet om hur mycket välling du vill göra och hur varm den ska vara är det verkligen bara fråga om ett knapptryck. Det betyder att du inte måste vara helt klar i bollen då du gör mjölkersättningen. För föräldern som ska mata bebisen mitt i natten är detta guld värt.

Du kan hålla i ditt barn medan du förbereder flaskan med en hand. Sedan kan du ta det lugnt med barnet då det äter och somnar om. Det kommer inte att spillas på köksbänken och det finns inga verktyg som du måste rengöra och ställa undan efter användning. Med andra ord, du kan gå direkt till sängen och sova vidare när flaskmatningen är klar!

Rätt mängd för flaskan

Något som gillas skarpt i Baby Brezza vällingmaskin test är att du får möjlighet att ställa in perfekt mängd för flaskan. Du har flera olika mängder att välja från och därmed är det enkelt att göra den mängd välling som behövs just nu.

Baby Brezza vällingmaskin

Hur mycket mjölkersättning du behöver kan bero på flera saker. Barnet kan behöva mer då det växer men det finns förstås också stunder då du helst vill ha en mindre flaska. På det här viset minskar risken för att du måste slänga välling som inte äts upp. Det är bra rent ekonomiskt men kan också kännas rätt om du tycker att det är viktigt att hushålla med resurser.

Du kan välja mellan storlekarna:

 • 60 ml
 • 90 ml
 • 120 ml
 • 150 ml
 • 180 ml
 • 210 ml
 • 240 ml
 • 270 ml
 • 300 ml

Temperatur på mjölkersättningen

Något som är väldigt bra när du ska göra mjölkersättning till din bebis med Baby Brezza Formula Pro är att du kan välja mellan tre olika temperaturer. 

Du kan välja:

 1. Rumstemperatur
 2. Kroppstemperatur
 3. Varmare än kroppstemperatur

Det här ger flexibel användning. När du vill ge flaskan omedelbart till barnet känns det säkert att välja rumstemperatur. När du vet att det kommer att ta ett tag innan bebisen får flaskan kan det vara klokt att välja den högsta temperaturen.

Ett tips är att testa lite för att känna hur det känns mot huden. Det tar inte lång tid att inse att maskinen är exakt och du slipper hålla på och dutta med välling på handleden för att testa att den inte är för varm.

Dessutom kan du faktiskt använda maskinen enbart för att få varm vatten. Det här kan du också göra i enlighet med den mängd du vill ha och specifik temperatur. Mycket bra!

Använd Baby Brezza för olika flaskor

Bottenplattan i denna vällingmaskin går att justera. Det betyder att du kan ställa in i stort sett vilken nappflaska som helst. Du ändrar höjden för att flaskan ska stå på rätt sätt. Det här betyder att du inte måste köpa särskilda nappflaskor för att använda Baby Brezza. Du kan fortsätta med den sort du har nu eller köpa nya från vilket märke som helst.

Flaskor i olika storlekar

Vatten och pulver i separata behållare

Med en Baby Brezza behöver du inte skopa upp pulver för att hälla i varmt vatten och skaka. Istället kommer maskinen att blanda rätt mängd vatten med rätt mängd pulver. Det här sker i enlighet med dina val och det går faktiskt att justera inställningen i enlighet med den typ av mjölkersättning du använder.

Vattnet finns i en behållare och pulvret i en annan. De här behållarna är täta och det finns ingen risk för att vatten hamnar i behållaren med pulver vilket skulle kunna förstöra allt som finns där. Du får fylla på med vatten lite oftare med en full pulverbehållare kan räcka länge.

Ställ in i enlighet med fabrikat på välling

Som du säkert känner till är varje välling fabrikat unikt och det kan betyda att det krävs mer eller mindre vatten till en viss mängd pulver. Brezza är smart och vill veta viken typ av mjölkersättning du har hällt i pulverbehållaren.

Det här är bra för maskinen kommer att se till att det blir rätt mängd vatten i enlighet med fabrikat. Nackdelen är förstås att du måste använda märken på mjölkersättning som maskinen känner igen för att det ska bli perfekt.

Om du försöker med ett okänt fabrikat finns risken för att det blir för vattnigt eller tvärtom klumpar i vällingen. Det här blir dock sällan ett problem. Baby Brezza vällingmaskin test tar mest upp möjligheten till att det kan finnas märken som Brezza inte känner igen.

Om du av någon anledning skulle ha ett märke som maskinen inte har inställningar för kan du alltid ta reda på vilket känt märke det påminner om. Det går att göra justeringar så i praktiken bör ett ovanligt fabrikat inte bli till något större problem mer än att du får testa dig fram och hitta bästa inställningen.

Välling utan bubblor

Under de första veckorna tänker du mycket på det där med välling med bubblor. Då det är viktigt att komma till bukt med luftfickor i vällingen är Baby Brezza din bästa vän. Den här maskinen har en funktion som minimerar luftbubblor i ersättningen.

Det är mycket möjligt att det här kan leda till mindre problem med magont på grund av luft i vällingen. När du slipper stå och skaka för hand slipper du oroa dig för att du inte skakat tillräckligt med tanke på luftbubblorna.

Användningen är enkel och smidig

När vi ser på användningen av Baby Brezza vällingmaskin är det uppenbart att den har utvecklats med tanke på att det hela ska vara enkelt och smidigt. Något som många Baby Brezza vällingmaskin test tar upp är lättheten.

Den här maskinen väger inte ens 2 kg. Även om du fyller vattentanken till max blir det inte värre än att du enkelt kan flytta på vällingmaskinen över diskbänken. När du ska ta den med till föräldrar eller på semester är det klart att vattentanken får vara tom på väg.

Den lätta vikten gör att du lätt får med dig vällingmaskinen till andra platser och det är bra. Det är också enklare att göra rent då maskinen inte är svår att flytta på eller att vinkla för att komma åt.

Alltid redo att göra mjölkersättning

Användningen är verkligen smidig med en vällingmaskin som alltid står redo att göra en flaska mjölkersättning med perfekt temperatur. När du väl har gjort dina inställningar kan du lämna maskinen på.

Sedan tar det inte mer än en halv minut att få en färdig flaska så snart som du trycker på knappen. Det är bara att låta maskinen stå på diskbänken med sladden i kontakt uttaget och vatten i tanken. Det blir inget fumlande mitt i natten och du vet precis vad som kommer att landa i flaskan som du ställer i maskinen.

Baby Brezza omdömen från de som köpt maskinen

Det har blivit höga betyg av experter i Baby Brezza vällingmaskin test men det är förstås av stort intresse att se vad konsumenter säger. Här har vi den fördelen att vi kan se på Baby Brezza omdömen från många olika länder då maskinen finns på flera marknader.

Några exempel på samlade användarbetyg är:

 • 4,2 av 5 stjärnor på Prisjakt
 • 4,7 av 5 stjärnor på Elgiganten
 • 4,5 av 5 stjärnor på svenska Pricerunner
 • 4,6 av 5 stjärnor på Amazon US

Viktiga kommentarer från användare

När vi ser på vad användare har att säga om Baby Brezza vällingmaskin är det tydligt att många tycker om hur enkelt och rent det hela är. Istället för att spilla pulver på din diskbänk mitt i natten trycker du på en knapp. 

Det är också många som menar att det kan hjälpa vid kolik att använda denna vällingmaskin. Detta på grund av att den minimerar bubblor. 

Några andra vanliga kommentarer från användare är:

 • Så lätt att använda att dementa svärmor klarar av det!
 • Inga farliga heta delar av drycken i nappflaskan.
 • Min livskvalitet som ny mamma har förbättrats avsevärt med hjälp av Baby Brezza.
 • Om den inte var så dyr hade jag köpt en till att ha i sovrummet på övervåningen.
 • Det är enkelt att blanda rätt och dessutom behöver jag aldrig oroa mig för temperaturen.

Några nackdelar att vara medveten om

Nu har vi sett på användning och de fördelar som framgår av Baby Brezza vällingmaskin test såväl som användarrecensioner. Det finns förstås några nackdelar som också är viktiga att känna till. De är inte många men om du är förberedd på vad som kan ses som minus kan du får perfekt användning av din vällingmaskin!

Regelbunden rengöring är ett måste

Du får räkna med att göra rent i området där blandningen sker åtminstone två gånger per dag om du använder Baby Brezza till flera flaskor per dag. Om vatten blandat med pulver får ligga kvar längre än så blir det lätt en hård kaka som är svårt att få bort enbart genom att skölja.

Enligt manualen bör du göra rent mellan var fjärde eller femte flaska. Du måste alltså inte pyssla med detta mitt i natten men dagen efter är det klokt att lägga några minuter på rengöring för att hålla maskinen fräsch och hälsosam.

En grundlig rengöring där du tar isär delar tar inte mer än 5 minuter. Det kan ses som ett minus men ponera hur mycket tid du normalt sett hade lagt på att göra välling och göra rent efter dig. Det blir smidigare med maskinen även om du är mycket noggrann och gör rent flera gånger per dag.

Risken för mögel och bakterier är ju inte unikt för en vällingmaskin som inte rengörs. Den har du med varje nappflaska som du använder för att mata ditt barn.

Rätt inställning för vällingtyp är ett måste

Ett annat litet minus som ofta nämns om Baby Brezza är att du måste vara exakt med vilken typ av mjölkersättning du använder. Om du använder fel inställning blir det antingen för tunt eller kanske klumpigt.

Du får en manual som talar om vilka inställningar som gäller för olika fabrikat. Här är det viktigt att du noterar att det kan skilja sig mellan olika sorter från samma märke. Du kan också hitta instruktioner online men märk att användare som ger råd inte är samma sak som instruktioner från Baby Brezza.

Du bör alltid noggrant undersöka att du får tillräckligt med pulver för andelen vatten som maskinen blandar med. För vanliga vällingsorter kommer det att bli rätt. Men om du vill testa med något som är ovanligt ska du veta att för vattnig välling inte är utan risker. Barn behöver få rätt andel pulver i blandningen för att inte riskera för mycket vatten som kan leda till att deras natriumnivåer blir för låga.

Ett sätt att kontrollera hur mycket pulver det blir ät att köra maskinen utan vatten för att se precis hur mycket pulver som matas ut. Då kan du manuellt kontrollera att det är rätt mängd för den vattenmängd som maskinen är inställd för.

Vattnet kommer inte att filtreras

Baby Brezza filtrerar inte det vatten som du häller i tanken. Om du bara vill ge ditt barn filtrerat vatten får du alltså själv ta hand om detta. Det här kan ses som ett minus men det skiljer ju sig inte från att göra välling på annat vis. Det är bara det att vissa tycker att om man ändå gör vällingen med maskin så borde den också ha filter för det vatten som du häller i. Det kan kanske vara något för Brezza att tänka på för nästa uppdatering.

Fylla på vattentanken

Det här är inte ett stort problem men för vissa kan det kännas lite svårt att sätta en full vattentank på plats igen. Men du måste faktiskt inte ta loss tanken för att fylla på. Det går att använda en kopp eller flaska för att hälla på mer vatten.

Påfyllning av vatten i Baby brezza

Det här kan fungera bra om du till exempel vill använda filtrerat vatten istället för att fylla på direkt i tanken under kranen i köket.

Innan du köper din Baby Brezza vällingmaskin

Baby Brezza är en vällingmaskin som gillas skarpt av föräldrar världen över. Om du vill ge ditt barn ersättning är det inte dumt att ha en maskin som hjälper dig. Särskilt när det är mitt i natten och du är trött.

Innan du köper din Baby Brezza är det bra att du är medveten om alla aspekter. Här har vi gått igenom möjliga minus men som du kan se behöver de inte vara bekymmersamma om du bara tänker igenom din användning.

När du får din maskin ska du inte skynda dig att använda den på en gång. Läs först igenom instruktionerna och säkra dig om att du har förstått dem. Det kan ge dig mycket säkrare användning. Ta dig tid till att göra rätt inställningar och testa själv hur det smakar innan du ger din bebis.

Ett tips kan vara att se en video på Youtube som visar hur du använder maskinen. Många gånger är det enklare att se på film hur man gör än att läsa instruktionsmarginal. Speciellt då man har lite luddig baby-hjärna.

 1. Bonti Baby Brezza
  Baby Brezza hos Bonti
 2. Babyland Baby Brezza
  Baby Brezza hos Babyland
 3. Stor & Liten Baby Brezza
  Baby Brezza hos Stor & Liten

Frågor om Baby Brezza vällingmaskin

Var kan jag köpa Baby Brezza Formula Pro?

Du kan köpa en Baby Brezza vällingmaskin i butiker som säljer babyprodukter. En rekommendation är att köpa online där du kan få bättre priser och bra villkor för leverans. När du får maskinen hemskickad till dig är det smidigt då du kanske inte är så sugen att ge dig ut på stan med ditt nyfödda barn.

Går det att köpa den äldre modellen billigare?

Den äldre modellen har utgått. Det är möjligt att du finner den i butik som fortfarande har Baby Brezz maskiner av den äldre sorten på lager. Det ska dock sägas att den nya Baby Brezza Formula Pro är mycket bättre och därmed ett bättre val.

Är Baby Brezza högljudd?

Nej, det här är en tyst maskin och det är verkligen ett stort plus. När barnet sover på dagen och du vill förbereda för att du vet att det vaknar snart kommer du inte att väcka. Då andra i familjen vill sova på natten störs de inte av att du är uppe och gör välling.

Hur mycket pulver får plats i maskinen?

Pulvertanken har plats för 700 gram och den här tanken är lufttät vilket bidrar till god hygien och att pulvret håller sig väl.

Hur många flaskor kan jag göra med en full pulvertank?

Om du fyller på pulvertanken till max bör du kunna göra omkring 20 stycken flaskor med storlek 240 ml med pulvret. Om du gör mindre flaskor blir det fler och tvärtom

Lämna en kommentar