Bästa babyskyddet 2022 – Det bästa babyskyddet för barn och bil!

Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar från Baby V och Bonti
Det är dags att hitta det bästa babyskyddet innan födseln närmar sig för det här är den lilla stolen som gör det säkert och enkelt att få hem bebisen från BB. Ett babyskydd är en behändig bilbarnstol som ger bebisen en säker plats i bilen. Här ska vi se på de bästa babyskydden och deras unika funktioner och egenskaper så att du kan hitta rätt modell för din bebis.

Välj det bästa babyskyddet 2022 som har de egenskaper du är på jakt efter. Glöm inte bort att du även kan behöva en isofix bas om babyskyddet kommer att användas flitigt.

 1. Cybex Cloud Babyskydd
  Cybex Cloud Z i-Size
 2. Bugaboo babyskydd Turtle Air
  Bugaboo Turtle Air
 3. Besafe babyskydd iZi Go Modular
  Besafe iZi Go Modular X1 i-Size
 4. Britax Römer babyskydd
  Britax Römer Primo Cosmos

Varför behöver du babyskydd? 

Babyskyddet är framförallt till för att, liksom namnet antyder, skydda din bebis i bilen. Det har en form som liksom sluter om barnet och håller det säkert under turer med bilen. Dessutom är ett babyskydd gjort för att vara enkelt att ta med.

Du får stor nytta av babyskydd då:

 • Bebisen ska komma hem från BB. Många gånger måste du ha ett babyskydd för att få ta med dig barnet ut från avdelningen!
 • När du vill flytta det sovande barnet från bil till hem eller tvärtom. Det är bara att lyfta ur med handtaget på stolen.
 • Du vill ha en säker plats i bilen för bebisen. Babyskydd skyddar både huvud och krock om bilen skulle krocka.
 • Du vill ha god ergonomi för det lilla barnet. Barnet kommer att ligga på rätt sätt vilket är mycket viktigt för rygg och nacke.

Tänk på att det många gånger är omöjligt att komma från förlossningen utan ett babyskydd så det är viktigt att du köper detta i god tid. Nu ska vi se närmre på de bästa babyskydden 2022 så att du kan hitta det som kommer att passa bäst för dig och din bebis!

Cybex Cloud Z i-Size – Bästa babyskydd 2022

Cybex är ett känt märke och de står bakom många fina babyprodukter som erbjuder hög säkerhet och komfort. Ett av de bästa babyskydd som du kan hitta är Cloud Z i-Size från Cybex. Denna stol kan du använda från 0 till 18 månader eller tills barnet väger 13 kg och behöver en större bilbarnstol.

Bästa babyskyddet från Cybex

Det här är ett babyskydd med sidokrockskydd som ger extra skydd för barnets huvud och nacke. Passformen är mycket god och du kan sätta i ett spädbarnsinlägg för de första veckorna för att barnet ska ligga bekvämt i skyddet.

När du plockar ut skyddet ur bilen kan du lägga det i horisontellt läge. Det är en stor hjälp när barnet har somnat och du vill att det ska fortsätta sova då ni lämnar bilen. Du får ett bra grepp och därmed är det enkelt att varsamt plocka den sovande bebisen ur bilen. Cybex babyskydd går att justera både vad gäller höjdposition och hur säkerhetsselen sitter. När solen gassar är det verkligen en fördel med solsuffletten som du kan fälla ut.

Ett stort plus till att det går att plocka av klädseln och tvätta den i maskinen. Det håller babyskyddet fräscht.

Plus
Tål maskintvätt
Justerbart
Säkert

Minus
Inte för längsta barnen

Unika egenskaper

 • 0-13 kg
 • För 45-87 cm längd
 • Bakåtvänd
 • Med bilbälte eller isofix bas 

Bugaboo Turtle Air by Nuna – Bästa babyskydd för resor!

Ett populärt babyskydd är Bugaboos och om du kommer att använda Bugaboo vagn kan det här vara det bästa babyskyddet för dig. Det har inte lika många lägen för nackstöd som Cybex babyskydd, men 7 stycken är mer än tillräckligt för att det ska vara bekvämt för barnet.

Babyskydd Bugaboo Turtle Air

När du tar hem bebisen från förlossningen kan du använda det smarta spädbarnsinlägget och det är lätt att spänna fast stolen i bilen även om du inte har en isofix bas. Det här är en stol som kan passa väldigt bra om du reser mycket. Det kan till och med användas i flygplan.

Solsuffletten är väl tilltagen och stolen kommer med en solskärm med 50+ solskyddsfaktor. Det går att ta av solskärmen när du inte behöver den. Formen är bekväm både för barn och förälder. Handtaget är gjort med tanke på ergonomi vilket du kommer att uppskatta om du måste bära stolen med bebis i lite längre sträckor.

Tänk på att du behöver adapter för att passa ihop babyskyddet med en Bugaboo barnvagn. Dessutom ska det sägas att detta babyskydd fungerar upp till 15 månader och inte till 18 som Cybex babyskydd gör.

Plus
Komfort
Ergonomi
Enkel användning

Minus
Till 15 månader
Krävs adapter för barnvagn

Unika egenskaper

 • 0-13 kg
 • För längd 40-83 cm
 • Med spädbarnsinlägg
 • Bakåtvänd
 • Bilbälte eller isofix bas

Besafe iZi Go Modular X1 i-Size

Namnet kan vara lite komplicerat att säga och komma ihåg med själva babyskyddet är enkelt nog. Designen är smart och bekväm men notera att det här är ett mindre babyskydd som är gjort för upp till 12 månader. En stor fördel med denna modell är att du lätt byter till bilbarnstol från samma märke med samma isofix bas.

Babyskydd Besafe iZi Go

Säkerheten är hög och det finns extra skydd mot sidokollisioner. Fempunktsbältet är enkelt att fästa och det sitter på ett bekvämt sätt över barnet. Axelmuddarna har gjorts lite extra breda för att dra ner på kraften från en kollision och skydda barnet.

Babyskyddet kommer med smarta funktioner som gör det lättare att anpassa stolen till ett nyfött barn. Du kan till exempel använda kilen Newborn Hugger för att se till att barnets huvud ligger på rätt sätt i stolen.

Suffletten är väl tilltagen och du kan dra ner den lågt för att blockera solljus. Suffletten kan också skydda mot vind och insyn som du kanske inte alltid är så intresserad av då du bär barnet i babyskyddet. Notera att detta babyskydd har fått certifikat från tyska AGR för att vara särskilt bra för barnets rygg.

Plus
Ergonomiskt
Prisvärt
Bekvämt

Minus
Mindre storlek

Unika egenskaper

 • 0-12 månader
 • 40-75 cm
 • Bakåtvänd
 • Bälte och isofix bas

Britax Römer Primo Cosmos

Britax är ett pålitligt märke när det handlar om vagnar och bilbarnstolar. Römer Primo har fått höga betyg i användarrecensioner och är utan tvekan ett av dina bästa val. Det här är ett babyskydd som kan passa upp till 15 månader eller då ditt barn väger 13 kg.

Babyskydd Britax Römer Primo

Det kommer med ett spädbarnsinlägg som kan vara smart att använda för det nyfödda barnet. Här får du sidokrocksskydd och sidovingarna har vadderats för att vara extra mjuka. Det är enkelt att reglera selen såväl som huvudstödet.

Användningen är mycket bekväm. Det finns en sufflett som du kan använda utan inblandning av handtaget. Den går också att plocka av. Klädseln i stolen kan du också plocka av och tvätta vid behov.

Det går att fästa babyskyddet i en bältad bas eller att använda isofix basen som kommer från Britax för detta syfte. Det går också att använda adapter för att fästa babyskyddet på en Britax barnvagn.

Plus
Hög komfort
Kompatibel med Britax vagnar
Hög säkerhet

Minus
Mindre
Ingen solskärm

Unika egenskaper

 • Upp till 13 kg
 • 0-15 månader
 • Bakåtvänd
 • 3-punktsbälte

15 frågor och svar om babyskydd

Här är några vanliga frågor om babyskydd och svaren som kan hjälpa dig att välja det bästa babyskyddet för dig och ditt barn.

Är ett dyrare babyskydd säkrare?

Så kan det vara men det är inte en regel. Senare babyskydd kan vara bättre konstruerade med tanke på sidokollision och då kan de kosta lite mer. Prisläget är annars ganska jämnt. Det kan också kosta lite mer med babyskydd som ingår i serier från kända märken. Då får du ju även fördelar som att babyskyddet passar på vagnen vilket kan vara mycket smidigt.

Vad är isofix?

Isofix är en standard för bilar och bilbarnstolar. Det sitter öglor i bilen som är till för att du ska kunna klicka i en infästningsarm för en bilbarnstol isofix eller den bas som du behöver med isofix för att sätta in ditt babyskydd säkrare i bilen. 

Det finns inga babyskydd med isofix. Detta måste du köpa till. Tänk bara på att alla bilar inte har isofix. Kika i din bil innan du beställer!

Behövs det en isofix bas till babyskyddet?

Om du inte har en egen bil och bara kommer att använda babyskyddet sporadiskt under de första 15 månaderna behöver du kanske inte en isofix bas till bil. Men om du kommer att använda babyskyddet flitigt i en egen bil är det att rekommendera att köpa en passande isofix bas.

Du kanske behöver två om familjen använder två bilar regelbundet. Med basen blir det mycket enklare att sätta in babyskyddet i bilen så att det sitter på ett stadigt vis. Det finns särskilda isofix baser som är gjorda för att passa till babyskydd från Cybex, Bugaboo, Besafe och fler märken. Se till att du väljer rätt så att passformen för ditt babyskydd blir korrekt.

Kan man placera babyskyddet på alla säten?

Det går bra att placera babyskydd på alla passagerarsäten. Tänk bara på att en airbag i framsätet måste kopplas ifrån om du placerar babyskyddet eller en bilbarnstol där. I bilar från 2006 och framåt bör det finnas bilbarnstol isofix under samtliga säten.

Alla platser i bilen är numera lika säkra för babyskydd. Det var länge så att man sade att barnstolar alltid skulle placeras baktill för att det var säkrare. Men idag är platserna framme i bilen också mycket säkrare på grund av att bilens konstruktions stärkts så att det är mycket svårare för saker att tränga in framifrån vid en kollision.

Är sidoairbags problem med babyskyddet?

Det ska det inte vara. Du behöver inte montera av en sidoairbag i baksätet för att du sätter ditt babyskydd och isofix bas där. Om det gäller framtill ska du vara noga med att kontrollera att sidoairbag och frontalairbag inte är samma sak. Det är farligt med bilbarnstol i framsätet med airbag påkopplad.

När är bebisen för stor för babyskyddet?

Om barnet väger mer än 13 kg är det dags för ny bilbarnstol. Maxbelastningen för babyskydd ligger på cirka 13 kg överlag. Du kan också ta en titt på barnets huvud. Om hjässan sticker över kanten på babyskyddet är det för litet för att barnet ska sitta bekvämt och säkert i det.

De flesta byter till ny bilbarnstol omkring 9-12 månader. Det behöver inte bero på barnets vikt och längd. Istället blir det naturligt så att barn omkring den åldern gärna vill sitta lite mer upprätta och se mer. Babyskyddet bör då bytas till bakåtvänd bilbarnstol som sedan rekommenderas att användas upp till omkring 4 års ålder.

Kan man hoppa över babyskydd och använda bakåtvänd bilbarnstol?

Det finns de som gör detta och då med inlägg som gör att den lite större bakåtvända bilbarnstolen passar det lilla barnet bättre. Du kommer att finna bakåtvända bilbarnstolar som är godkända från 0 kg men det betyder inte att de kommer att erbjuda den bästa ergonomin för det lilla barnet.

Bakåtvända bilbarnstolar har en vinkel som gör att barnet sitter upprätt. I babyskyddet ligger barnet ner. Det kan vara mycket bättre under de första månaderna. Särskilt om ni kommer att åka en hel del i bil. Babyskydd är anpassade för spädbarn.

Var kan jag köpa babyskydd?

Du finner babyskydd i butiker som säljer produkter för barn. Det kan vara klokt att köpa babyskydd tillsammans med barnvagn för att få en god passform. Särskilt när du tänker att du vill kunna plocka babyskyddet med sovande bebis och stoppa direkt i vagnen.

Det kan vara klokt att köpa babyskydd i butiker online eftersom du då får ett större urval. Detta särskilt när du redan har en bra vagn och nu vill köpa det bästa babyskyddet för den för ett kommande syskon.

Vad kostar babyskydd?

Räkna med omkring 1500 kronor och upp för ett bra babyskydd. Det här är en bilbarnstol som du kan använda i cirka ett års tid och det är viktigt att tänka på. Om du tycker att det är för dyrt kan du ponera att köpa en bakåtvänd bilbarnstol från 0 kg. Det kanske spar lite pengar samlat sett men då får du inte samma fina passform och säkerhet som ett babyskydd ger det lilla barnet.

Du kan spara pengar på att köpa babyskydd när det blir rea. Ta en titt på vad som erbjuds online och om du möjligen kan få rabatt. Då kan ett dyrare babyskydd som du tycker verkar vara det bästa bli överkomligt.

När ska vi köpa babyskydd?

Babyskyddet tillhör produkterna som du köper redan innan barnet är fött. Det beror på att du vill ta det med till BB för att kunna ta hem barnet på ett säkert sätt. Du behöver babyskyddet oavsett om du tänker köra hem barnet med egen bil eller om du tar en taxi.

Det kan vara klokt att köpa babyskydd tillsammans med barnvagn och andra produkter som du behöver direkt från start omkring vecka 30. Då har du tid att vänta på eventuell leverans och du kan också se dig omkring för att säkra att du köper produkterna som du verkligen vill ha.

Kan barnet sitta i babyskyddet?

Det går att vinkla babyskyddet en aning så att barnet är i sittande position. Men det är inte gjort för sittande utan mer för halvliggande. Det är viktigt att komma ihåg. Det är med bakåtvända bilbarnstolar för lite större barn som du får en sittande position som passar det äldre barnets fysik.

Om du märker att ditt barn försöker sitta i babyskyddet och inte trivs med den liggande positionen är det antagligen dags för en ny bilbarnstol för ett större barn.

Hur hårt ska jag spänna fast i babyskyddet?

Selen ska sitta tätt men inte för hårt. Du bör kunna få in ett lillfinger mellan barnet och selen men barnet ska inte kunna slingra sig ur den. Tänk på att du måste justera hur spänd selen är i enlighet med barnets kläder.

Om du sist du använde babyskyddet klädde barnet i en overall kommer det att bli för löst när du nu sätter i barnet utan jacka eller tjock overall. Var noga med att se till att barnet inte själv kan få ur armar ur selen. Då sitter den på tok för löst!

Vad är säkrast, babyskydd eller bilbarnstol?

De är båda säkra val men tänk på att anpassa. Babyskyddet är säkrast för spädbarnet och det särskilt då det kommer med ett inlägg som ger perfekt passform. Bilbarnstolen är säkrare för ett större barn som inte riktigt passar i babyskyddet.

Om du väljer bilbarnstol för spädbarn är det viktigt att du använder dig av kilar och inlägg för att se till att barnet sitter tätt och säkert. Undersök också vilka skydd du får för huvudet i sidled för att bedöma hur säkert stolen kommer att vara vid en kollision från sidan eller framifrån.

Varför vill mitt barn inte sitta i babyskyddet?

Det är ganska vanligt att små barn skriker då man sätter dem i babyskyddet i bilen. Många barn tycker helt enkelt inte om att åka bil förrän de börjar förstå vad som händer runtomkring och kan njuta av att se ut genom fönster.

Försök att distrahera med leksaker och använd om möjligt napp för att lugna barnet. Om barnet bara lugnar sig är det mycket troligt att det kommer att somna i bilen. Bilen rörelse och ljud är sövande för små barn och de kan sova gott i ett bilskydd.

Var ska jag placera babyskyddet?

Det här är valfritt men rekommendationen är fortfarande att välja baksätet. Det kan ju också vara lite smidigare om du tänker lämna kvar babyskyddet i bilen och andra vill åka i den. Om stolen kan stå kvar på samma plats behöver du ju inte sätta fast den varje gång bebisen ska komma med.

Framtill finns fördelen att du lättare kommer åt och ser vad som händer med barnet om det är du som kör bilen. Återigen, om du placerar babyskyddet på passagerarsätet framtill ska du se till att airbagen är urkopplad. Det behöver du inte tänka på nät babyskyddet står på baksätet.

Lämna en kommentar