Bästa nappflaskan 2022 – Välj den bästa nappflaskan till din bebis!

Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar från Bonti
Ska du använda nappflaska för att mata din bebis ska du välja den bästa nappflaskan. Moderna nappflaskor är gjorda för att ge dig och din bebis ett fantastiskt stöd. Numera kan du hitta en nappflaska som är anti kolik. Dessutom finns det design som är särskilt väl anpassad till nyfödda. Vilken ska du välja?

 1. Bästa nappflaskan Mam Easy Active
  Mam Easy Active
 2. Medela Calma Solitaire nappflaska
  Medela Calma Solitaire
 3. Nappflaska Avent Natural nappflaska
  Avent Natural nappflaska
 4. Twistshake Nappflaska Anti Kolik
  Twistshake Anti Kolik

Här kan du läsa mer om den bästa nappflaskan 2022 såväl som modeller som absolut kan koras som de bästa nappflaskorna just nu. Välj en nappflaska som har rätt egenskaper för dig och ditt barn men läs vidare och missa inte möjligheterna som du kanske inte ens har tänkt på!

Varför ska du köpa bästa nappflaskan? 

Räcker det inte med en vanlig billig nappflaska som gör jobbet? Jo, det kan man ju tycka tills vissa detaljer om nappflaskors säkerhet uppdagas. När du köper den bästa nappflaskan 2022 får du en produkt som är framtagen för ditt barns säkerhet och välmående. Men det är inte allt.

Den bästa nappflaskan är:

 • Enkel att använda och hålla i utan att det blir jobbigt för dig eller bebisen.
 • Säker vad gäller temperatur på innehållet och risken för spill.
 • Hållbar så att du kan använda samma nappflaska länge.
 • Hållbar med tanke på miljön.
 • Lätt att hålla ren och hygienisk.
 • Väl anpassad till vällingmaskiner och för blandning av mjölkersättning för hand.

Med dessa punkter i minnet kan du välja bästa nappflaskan för nyfödd såväl som för ett lite större barn. Det finns billiga nappflaskor som håller hög kvalitet och dyra som ger lite mer än enklare varianter. Det viktigaste är att du köper nappflaskor som fungerar bäst för dig och ditt barn!

Mam Easy Active – Bästa nappflaskan 2022!

Om du vill ha den bästa nappflaskan för din bebis ska du välja den som experter har varit med och tagit fram. Mam Easy Active har en massa fina egenskaper som tillsammans ger hygieniska och trivsamma matstunder.

Bästa nappflaskan Mam

Nappen på flaskan är av silikon och den är len som silke. Det gillar små barn. Formen är mycket behändig men notera att det här inte är en nappflaska för nyfödd. Den kan användas från 4 månader och har en nappform som ligger väldigt bra i barnets mun.

Detta i kombination med en ventil som verkar mot kolik och en ventilerad bas ger matning som fungerar förebyggande mot sura uppstötningar. Risken för kolik minimeras också till följd av den smarta designen.

När du ska göra rent kan du välja att diska i maskinen. Handdisk är också enkelt eftersom öppningen är större. Du kommer åt och det bidrar till den goda hygienen. Locket är gjort för att minska risken för spill samtidigt som nappen skyddas mot smuts. Mycket bra och precis så som den bästa nappflaskan ska vara!

Plus
Len
Spill-fritt
Maskindisk

Minus
Inte för nyfödd

Unika egenskaper

 • Från 4 månader
 • 330 ml
 • BPA och BPS fri
 • Tål maskindisk
 • Inte för micro
 • Polypropylen och silikon

Medela Calma Solitaire – Bästa matningsnappen

För dig som tänker kombinera amning med flaskmatning är det viktigt med en nappflaska som är gjord med tanke på att barnet inte ska förvirras. Då kan en Medela nappflaska bli ett perfekt val. På den kan du nämligen fästa en Medela Calma Solitaire matningsnapp.

Nappflaska Medela

Den här matningsnappen är gjord för att passa alla nappflaskor från Medela och den kan användas från dag ett. Formen på dinappen är till för att motverka att barnet sväljer luft under matning. Den kan minska risken för kolik.

Nappen på flaskan är inte bara till för den första perioden. Den passar bra när barnet växer och är gjord för att fungera fint då du växlar mellan amning och flaskmatning. Hygienen är mycket god med locket som du kan placera över nappen så att den inte blir smutsig då du tar din flaska med dig i väskan eller ställer den på ett bord.

Medela är synonymt med hög kvalitet och säkerhet. Även om priset kan anses vara lite högre är det värt att investera i en bra dinapp som du sedan kan använda på ett flexibelt sätt på olika flaskor med olika storlek.

Plus
Flexibel
Hygienisk
Bekväm

Minus
Dyrare

Unika egenskaper

 • Från nyfödd
 • Polypropylen
 • Silikon
 • Termoplast
 • Multilock och skyddslock
 • BPA fri
 • Tål maskindisk

Avent Natural nappflaska – Ett säkert val!

Många föräldrar väljer Philips Avent som är ett välkänt märke. Det här är en mycket bra nappflaska för dig som vill ha en form som påminner om bröstet. Designen är särskilt framtagen för dig som vill växla mellan amning och flaskmatning. 

Nappflaska med handtag

Med flaskan kommer en dinapp som är till för 1 månads ålder. Den har ett långsamt flöde som passar bra för det lilla nyfödda barnet. När barnet växer kan du köpa till nya flasknappar från Avent som har perfekt passform för flaskan. Flaskans form ger dig ett fint grepp vilket är skönt då du sitter en längre stund med flaskan i handen.

För att motverka att barnet sväljer luft under matning finns det en ventil i flaskan. Det här kan minska på problem med kolik och uppstötningar. Så vill kan gott kalla den för en nappflaska anti kolik. Rengöringen är enkel och därmed är det lätt att hålla flaskan hygienisk och säker för barnet. Det här är en produkt som går att kombinera med alla andra produkter i Philips Avent Natural sortimentet.

Unika egenskaper

 • 260 ml
 • Bröstformad napp
 • BPA fri
 • Kan kombineras med Philips Avent Natural

Twistshake nappflaska anti kolik – Mycket hållbar flaska!

Twistshake är ett svensk märke som erbjuder dig en bra flaska då du vill kombinera amning med flaskmatning. Flaskan kommer med en medium-napp som fungerar fint från 2 månader och upp. Om du vill ha andra dinappar får du köpa till detta.

Anti kolik nappflaska

Twistshake nappflaska är säker att använda för varm dryck utan gifter som BPA, BPFF och BPS. Den har en särskilt ventil för att motverka kolik med ett jämnt flöde. Designen är också gjord med tanke på att det ska vara enkelt för barn och förälder att greppa flaskan.

Halsen på flaskan är mycket bred och det gör det lätt att komma åt och handdiska. Du kan också diska i diskmaskin. Den här nappflaskan är otroligt tålig. Den klarar upp till 100 grader, kan frysas och värmas i mikrovågsugn. Om du tänker amma de första veckorna för att sedan börja med en bra nappflaska kan det här vara ett mycket prisvärt alternativ.

Plus
Flexibel
Hög kvalitet
Bra pris

Minus
Inte för nyfödd

Unika egenskaper

 • 260 ml
 • Klarar 100 grader
 • Polypropylen
 • Silikon
 • TPE
 • Lock
 • Mixer
 • Medium napp 2m+
 • Maskindisk

15 frågor och svar om nappflaskor

Här ska vi se på några mycket vanliga frågor om nappflaskor samt svaren som kan styra dig i rätt riktning mot märket och modellen som kommer att passa dig och ditt barn allra bäst.

Hur länge matar man med nappflaska?

Varje matning kan ta olika tid. Det bästa är om du kan sitta i lugn och ro med ditt barn och inte stressa. Rekommendationen är att mata med nappflaska åtminstone 30 minuter varje gång. Det här kan förstås variera beroende på barnet och tillfället.

Det finns barn som äter mycket snabbare och det finns barn som tar många pauser. När barnet behöver ta pauser för att rapa är det viktigt att vara medveten om detta. Ta det hela med lugn och ro utan att hålla ett öga på tiden. Tids nog kommer du att veta precis hur lång tid ditt barn behöver för att få i sig den mängd mjölkersättning som behövs för att barnet ska växa och utvecklas på bästa möjliga vis.

När kan vi börja med nappflaska?

Det går bra att börja med nappflaska från dag ett. Föräldrar som väljer att mata med flaska hellre än att amma bör tänka på att välja den bästa nappflaskan för nyfödd. Den ska ha en dinapp som är väl anpassad för det lilla barnet.

Tänk på att flaskmatning liksom amning kräver lite hjälp och tålamod. Barnet kan behöva lite tid på sig för att få till rätt sug. Här kan du som förälder göra en hel del för att hjälpa till. Det är till exempel att rekommendera att hålla barnet tätt mot den egna kroppen för att det ska känna värmen och även höra hjärtslag. Det kan leda till effektivare flaskmatning från start.

Omvänt är det också vanligt att börja med nappflaska då barnet har blivit lite större. Det kan göra det lättare med barnpassning och för fler än mamman att anknyta till barnet. Äldre barn har som regel inga problem att förstå hur en nappflaska ska användas. Tänk bara på att skaffa rätt dinapp för barnets ålder.

När kan barn hålla nappflaskan själva?

Många barn kan i mycket tidig ålder själva hålla nappflaskan. Omkring 4 månader bör de allra flesta bebisar kunna hålla själva i nappflaskan. Det här beror förstås också på designen på flaskan.

Tänk bara på att barnet som kan hålla i flaskan inte nödvändigtvis kommer att klara av matningen själv. Det är viktigt att du som förälder håller koll på hur mycket barnet äter. Om flaskan ramlar ur barnets grepp är det viktigt att vara med och ge flaskan tillbaka innan innehållet blir för kallt för att barnet ska vilja fortsätta dricka det.

Kan jag koka hela nappflaskan?

De olika delarna av nappflaskan kan vara mer eller mindre känsliga för höga temperaturer. Det går för det mesta bra att koka alla delar på nappflaskan men barnläkare säger att det inte är nödvändigt.

Om du har diskat delarna i diskmaskin eller för hand med diskmedel kommer den att vara tillräckligt ren. Här kan det vara viktigare att tänka på att du kommer åt väl då du gör rent. Om halsen på flaskan är trång kan det bli svårt att diska ordentligt.

Tänk också på hur ren du kan hålla flaskan då du använder den. Ett lock som hindrar smuts från att komma in till napp och vidare till maten är minst lika viktigt som proper rengöring av nappflaskan.

Hur gör jag rent nappflaska?

Först och främst ska du ta reda på hur flaskan kan rengöras. Om den tål maskintvätt är det här en enkel metod. Nu gäller det förstås att alla delar av flaskan blir rena. Nappflaskans form påverkar hur enkelt det är att komma åt. Det här är särskilt viktigt då du tänker handdiska.

Då du handdiskar kan du blötlägga delar i vatten med diskmedel och sedan skrubba med diskborste eller disksvamp. Skölj ordentligt så att inget diskmedel finns kvar i och på nappflaskan. Ett tips är att blötlägga så snart som möjligt efter användning så att ingen välling hinner torka in.

Hur slutar vi med nappflaska?

Det bästa sättet att sluta med nappflaska på är att göra det stegvis och med alternativ. Barn tycker för det mesta om att dricka ur vanliga glas och koppar. Därmed kan ett steg från nappflaskan vara att du erbjuder en mugg med pip.

Var lyhörd och låt barnet vänja sig av med nappflaskan i sin egen takt. För det mesta går det här bra när du erbjuder intressanta alternativ. Din inställning kommer att få betydelse. Om barnet tycker att det känns roligt och även känner sig stolt över att dricka ur glas istället för nappflaska blir det mycket lättare.

Var kan jag köpa nappflaska?

Det finns nappflaskor i butiker som säljer babyprodukter och många gånger i helt vanliga matbutiker. Men det är viktigt att förstå att billiga nappflaskor från okända märken inte är samma sak som de du får från kända namn som Avent och Medela.

Det bästa är att söka efter bästa nappflaskorna i butiker online. Webbutiker med babyprodukter ger dig ett stort och väl varierat sortiment. Dessutom kan de ofta ge dig mycket bättre priser än vad du får i vanliga butiker som finns lokalt.

Kan jag använda nappflaska i vällingmaskin?

Det beror på vällingmaskin. Om du har en Baby Brezza ska det går bra med alla standard nappflaskor. Det finns andra märken där detta inte är självklart. Innan du köper vällingmaskin bör du betänka hur de flaskor du redan har kommer att passa den.

Om du inte har lust att köpa nya nappflaskor för maskinen kanske det är bättre att hitta en modell som passar. Det här är särskilt sant när du har lagt lite mer pengar på många nappflaskor från ett dyrare märke.

Kan nappflaskor ge tandröta?

Det här beror på hur du använder nappflaskan och vad som finns i den. Om du erbjuder ditt barn juice i nappflaskan på kvällen då det ska sova kan det mycket väl vara något som främjar tandröta. 

Vanliga matning med nappflaska bör inte ger större risk för tandröta än vad amning gör. Det du ska tänka på är hur länge du utsätter barnets tänder för socker och när. Vanlig mjölkersättning bör förstås också begränsas när barnet kommer att ligga och sova under längre stunder.

Vilken storlek på nappflaska behöver jag?

Det beror på hur stort barnet är. Som regel kan det vara bättre med plats för mer i en nappflaska som är för det växande barnet. Det är ju bara under den första månaden som barnet kommer att äta mycket mindre mängder.

Välj en storlek som barnet kan växa i hellre än en för liten flaska. Tänk på att många nappflaskfabrikat har dinappar som du kan använda för alla storlekar av flaskor. Det är viktigare att du tänker på att anpassa dinappen till barnet än storleken på flaskan.

Går det att diska nappflaska i maskin?

Det brukar gå bra men beror återigen på fabrikat. Om det inte står uttryckligen att du kan diska nappflaska i maskin bör du kontrollera detta. När det inte är möjligt brukar det stå i bruksanvisningen att det bara är möjligt med handdisk. Ta dessa råd på allvar för maskindisk av material som inte klarar denna påfrestning kan leda till en nappflaska som inte fungerar som den ska.

Vilken nappflaska är bäst för nyfödd?

För nyfödd är det viktigt att du använder en nappflaska med dinapp som passar det lilla barnets mun. Nyfödda kommer inte själva att hålla i flaskan men det är klart att det ändå är viktigt med en form som är ergonomisk och greppvänlig.

Med ett nyfött barn kan du ju sitta många timmar och hålla i flaskan. Då är det skönt att inte bli trött i handen av detta.

Hur steriliserar jag nappflaskan?

När du köper en nappflaska kan du få rådet att sterilisera dinappen innan den första användningen. Det betyder att du kommer att sänka ner den i, eller skölja med, kokande vatten. Det här är inget som behöver göras efter varje användning. Det räcker gott och väl att sterilisera då dinappen är ny för att sedan diska den på vanligt vis.

När ska jag byta nappflaska?

Om du har köpt en nappflaska 2022 är det antagligen så att den kommer att hålla länge. Istället för att byta nappflaska kan du uppgradera med dinapp som passar bra för ditt barns ålder. Ibland kan det förstås vara så att du vill testa en ny nappflaska för att du inte tycker att den du har är så bra som du hade önskat.

Men som regel kommer de bästa märkena inte att ge dig anledning att byta nappflaska för att den du börjat med är sliten. Detta såvida du har använt flaskan i enlighet med de instruktioner som den kom med.

När ska jag köpa nappflaska?

Det kan vara klokt att köpa nappflaska tillsammans med produkterna som du förbereder med inför en födsel. En nappflaska för nyfödd bör du givetvis ha redo att använda direkt efter födseln. Därefter kan du beställa nappflaska då du behöver den. Idag går det snabbt att få hem nappflaskor som du köper online. Det viktigaste är att du hittar den modell och storlek som du känner passar allra bäst.

Lämna en kommentar