Bästa skötväskan 2022 – Välj den bästa skötväskan!

Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar från Elodie Details, Babyshop och Baby V
Få med dig allt du behöver för att ta hand om ditt barn i en skötväska som är gjord för att göra ditt liv enklare! Den bästa skötväskan 2022 är en väska som du kommer att trivas med. Den passar din barnvagn men framförallt har den en design som gör det lätt att hålla ordning på allt från mat till blöjor.

Här ska vi ta en titt på några av de bästa skötväskorna och deras egenskaper. Välj den som känns rätt för dig!

 1. Bästa skötväskan från Britax
  Britax skötväska
 2. Bästa skötväskan från Elodie Details
  Elodie Details Signature Edition
 3. Snygg skötväska från Bugaboo
  Bugaboo
 4. Cybex Priam skötväska
  Cybex Priam
 5. Skötväska Emmaljunga Travel Outdoor
  Emmaljunga Travel Outdoor
 6. Skötväska Carena Koster
  Carena Koster

Varför ska du ha en skötväska?

Går det inte lika bra med en helt vanlig väska som också går att hänga på vagnen? Det är klart att det gör det men många upplever att det blir ganska bökigt med en vanlig väska. Dessutom har den inte detaljer som till exempel en flaskficka som också håller flaskan varm.

Den bästa skötväska du kan hitta har detaljer som:

 • Rätt storlek på fack för blöjor, liggunderlag, mat och mer.
 • Öglor och handtag som du kan fästa på vagnen.
 • Design som passar varje vagn.
 • Smart stängning så att saker inte faller ur väskan.

Vilken skötväska är bäst?

Bästa skötväskan 2022 är en Britax helt enkelt för att den har fått så många goda recensioner av användare. Men det finns fler modeller som tävlar om platsen som herre på skötväska-täppan. Läs vidare och lär dig mer om de allra bästa skötväskorna just nu

Britax skötväska – Bästa skötväskan 2022

Britax skötväska är en snygg skötväska som dessutom är riktigt enkel att använda. Den har gott om fack både på insidan och på utsidan. Perfekt när du behöver komma åt saker som till exempel nycklar snabbt. Väskans form är snygg och praktiskt. Den förlorar inte form för att den är tom.

Bästa skötväskan från Britax

Samtidigt är det förstås så att den stadiga designen är svår att tänja på. Det går inte att pressa i mer än vad skötväskan är gjord för. Tyget är liksom Britax barnvagnar av mycket hög kvalitet. Det är lätt att hålla rent och så passar det perfekt ihop med din barnvagn från samma märke.

Har du en Britax vagn är det här ditt bästa val. Det här är en av användare omtyckt skötväska som håller vad den lovar. Locket fälls över hela väskan och det minskar risken för att en regnskur skulle blöta ner alla blöjorna i den. Axelremmen är vadderad för ökad komfort när du bär med dig väskan från vagnen.

Plus
Fack på utsidan
Fin design
Praktisk

Minus
Inte tänjbar

Unika egenskaper

 • Många fack
 • Kylväska
 • Upphängning på barnvagn
 • 7 fack på insidan
 • Axelrem
 • Skötbädd
 • Separat flaskväska

Elodie Details – Ser ut som en vanlig väska!

Elodie är mästare på snygga skötväskor som ser ut som vanliga väskor. När du är klar med småbarnsperioden kanske du väljer att fortsätta med väskan ett tag till. Signature Edition är en modell som har gjort gott ifrån sig i skötväska test.

Bästa skötväskan från Elodie Details

Formen är väl genomtänkt. När du öppnar väskan har du hjälp av flera olika fack som du lätt överblickar. Två av facken kan du stänga till med dragkedja. Väskan är djup och det ger dig gott om plats.

Det ska dock sägas att djupet också kan ses som ett mindre minus. Om du har packat väskan full ser du ju inte vad som finns längst ner i botten. Förhoppningsvis är det inte en bortglömd frukt som får ligga kvar för länge!

Väskan kommer med smarta krokar för upphängning på barnvagn. Du får både axelrem och ett handtag. Det gör denna skötväska enkel att ta med. Notera att djupet inte är samma sak som att väskan är större än andra modeller. Om du vill ha en riktigt stor skötväska kan det finnas bättre alternativ.

Plus
Gott om fack
Snygg design
Lätt att hänga på vagn

Minus
Djupet kan leda till röra
Inte så rymlig

Unika egenskaper

 • Flera fack på insidan
 • fack på utsidan
 • Thermofack
 • Skötbädd
 • Bärhandtag
 • Axelrem
 • Vagnkrokar

Bugaboo skötväska – Mycket hög kvalitet!

Bugaboo låter dig välja mellan en skötväska av nylon och en av läder. Den senare kostar lite mer. Det här företaget är känt för hög kvalitet och deras skötväska är ett bra val. Du kan inte använda denna skötväska som ryggsäck men den är enkel att hantera med axelremmen.

Snygg skötväska Bugaboo

Axelremmen använder du också för att fästa väskan på barnvagnen på handtaget. Det här ska fungera utmärkt på Bugaboo modeller. Tänk på att andra barnvagnar kanske inte fungerar på samma sätt med vikt på handtaget. Du måste kontrollera att väskan passar din barnvagnsmodell innan du hänger på den!

På insidan finns det 6 fack. Ett är en ficka med dragkedja där du kan lägga nycklar och andra värdesaker. Du får fler fack med dragkedja från andra märken men frågan är om du verkligen behöver så många.

På utsidan har du fack med magnetlåsning. Designen är gjord för att du ska kunna använda väskan för annat än skötsel av baby. Den ser inte ut som en typisk skötväska och det kan vara ett plus när du vill fortsätta använda den som en vanlig rymlig handväska.

Ett stort plus med den här modellen är skötbädden. Den har gjort mycket bra ifrån sig i skötväska test. Skötbädden har plats både för blöjor och våtservetter. Det gör det till en barnlek att byta blöja på väg!

Plus
Snygg design
Mycket bra skötbädd
Hög kvalitet

Minus
Ett fack med dragkedja
Högre pris

Unika egenskaper

 • 5 fack på insidan
 • 1 fack med dragkedja på utsidan
 • Axelrem
 • Handtag
 • Skötmatta

Carena – En mycket prisvärd skötväska!

Carena Koster är en enklare skötväska som kan vara ett bra val för dig som vill ha något prisvärt. Modellen är som sagt enkel och inte för dig som vill få alla möjliga effekter med din skötväska. Med detta sagt måste det ändå sägas att Carenas skötväska erbjuder hög kvalitet och gott om plats.

Skötväska Carena

Du kan använda axelremmen för att bära den eller krokar för att hänga på barnvagnen. Nylonmaterialet är ett bra val för skötväskan. Det är lätt att hålla rent och ser snyggt ut trots flitig användning.

På insidan finns det ett fack med nät där du kan lägga saker som du inte vill ska skramla omkring fritt i väskan. Det finns gott om plats för allt som du behöver ta med dig då du ger dig ut med din baby. Skötbädden går att vika ihop och den ligger i en nylonpåse som skyddar den från smuts.

Plus
Smart design
Med skötbädd
Bra material

Minus
Ganska enkel
Ingen thermoficka

Unika egenskaper

 • 5 fack på insidan
 • 3 fack på utsidan
 • Krokar för barnvagn
 • Skötbädd
 • Axelrem
 • Nylon

Emmaljunga Travel Outdoor – En skötväska som håller!

Emmaljunga erbjuder ett stort sortiment av skötväskor. En del av deras modeller är otroligt lyxiga och vackra. Gemensamt för Emmaljungas skötväskor är att de håller mycket hög kvalitet. Travel Outdoor är ett bra val då du är ute efter en praktisk skötväska som klarar lite mer.

Skötväska Emmaljunga travel

Designen är till för dig som vill få med dig allt när du lämnar hemmet med ditt barn. Om du har en Emmaljunga barnvagn blir det perfekt passform. Du kan hänga väskan på barnvagnen. Tänk dock på att andra barnvagnar kanske inte är lämpade för så mycket vikt på handtaget. Undvik risk för att vagnen tippar genom att matcha med rätt väska!

När barnet är färdigt med blöjor kan du fortsätta använda denna snygga skötväska som en vanlig väska. Den har plats för en laptop och facken med dragkedja på utsidan är fortsatt mycket praktiska för saker som nycklar.

Plus
Snygg
Många fack
Prisvärd

Minus
Fungerar inte som ryggsäck

Unika egenskaper

 • Fack med dragkedja på utsidan
 • Fack för mobiltelefon
 • Tvättbar skötbädd
 • Två bärhandtag
 • Axelrem

Cybex Priam – När det är viktigt med snygg design

Cybex Priam är inte en billig skötväska men den är otroligt vacker att se på. Dessutom får du gott om fack att lägga blöjor, våtservetter, mat och mer i. Cybex har designat väskan med tanke på dina behov då du är ute med din bebis. Det finns till exempel ett fack som är särskilt till för blöta saker. Så smart!

Snygg skötväska Cybex Priam

Väskan kommer med krokar så att du kan hänga den på din Cybex barnvagn eller på annan modell. Framförallt är det här en riktigt lyxig väska med snygg design. För dig som inte vill ha en skötväska som skriker blöjor och välling är det här ett fint val. Du kan fortsätta använda väskan som rymlig handväska när bebistiden är över.

Vattenhållaren som är temperaturisolerad är avtagbar. Det kommer ett underlägg för blöjbyte med väskan som kommer väl till pass när du behöver byta blöja på språng.

Plus
Vacker design
Gott om fack
Passar alla barnvagnar

Minus
Dyr

Unika egenskaper

 • 9 förvaringsfack
 • Skötbädd
 • Passar andra barnvagnar
 • Ficka för blöta saker
 • Avtagbar thermoficka
 • Med krokar för upphängning

15 frågor och svar om skötväskor

Nu ska vi ta en titt på några mycket vanliga frågor om skötväskor samt svaren som kan hjälpa dig att välja rätt.

Hur stor skötväska behöver man?

Du behöver en skötväska som är tillräckligt stor för allt du vill ta med dig. Välj en större modell om du kommer att resa och övernatta mycket. För två barn med blöjor är det också bra med lite mer plats. Då ska du se på dubbelskötväskor. Vanliga skötväskor ska ha plats för:
– Några blöjor
– Våtservetter
– Flaska
– Ombyte
– Tunn filt
– Nycklar och värdesaker
– Mat i burkar

Hur ska jag packa skötväskan?

Packa på ett logiskt sätt. Det som du behöver komma åt ofta och snabbt ska finnas i fickor som är enkla att nå och öppna. Tänk också på vad du kan tänkas behöva då du går ut med ditt barn. Om du ska vara ute många timmar behöver du fler blöjor. Lägg i en plastpåse för att ha något att lägga skräp i då du inte befinner dig nära en sop-korg. En leksak som är viktig kan absolut komma med i skötväskan.

Ett smart tips är också att lägga i något som gör det möjligt att kontakta dig om du skulle glömma väskan någonstans. Kanske ett telefonnummer och namn. Men tänk på att det inte är bra att ha din adress på samma plats där du lägger nycklar om väskan skulle hamna i fel händer.

Hur fäster jag skötväskan på vagnen?

Det beror på modell. Många gånger fungerar det enklast med krokar som är till för detta. Men det kan också vara så att väskan har inbyggda remmar som du sluter omkring vagnens handtag eller sida. Tänk dock på att en vagn kan tippa om den inte är byggd för tyngd på handtaget.

Vad behövs i skötväska för nyfödd?

Mer blöjor eftersom det blir fler blöjbyten. Ta också med dig sådant som du behöver under den första tiden då du ammar. Kräm för dina bröstvårtor och amningsskydd är självklara saker i skötväskan för nyfödd!

Är det viktigt med thermoficka?

Ja, det kan det vara. Om du vet att du vill få med dig flaska som hålls varm lite längre är det här ett bra stöd. Den kan också fungera omvänt en varm sommardag då du vill ha kallt vatten med till dig själv och till barnet.

Vilken skötväska är bäst?

Den som har alla funktioner du är ute efter. Du kan alltid söka efter den bästa skötväskan för att hitta rätt. Men tänk först och främst på vad du behöver och undersök om väskan har det antal fickor och annat som du vet att du kommer att bli nöjd med.

Vad kostar en skötväska?

Du får räkna med omkring tusenlappen och upp för något som håller. Det finns billiga skötväskor som kan se bra ut. Men sanningen är den att sämre design och lägre kvalitet ganska snart blir irriterande då du inte har en fungerande skötväska och saker börjar ramla ut från den för att dragkedjan inte går att stänga till.

Var kan jag köpa skötväska?

Du kan köpa skötväskor direkt från företagen som säljer barnvagnar såväl som i butiker som säljer babyprodukter. Det kan vara klokt att köpa skötväska online om du vill få tillgång till ett stort sortiment samt bättre skötväska pris.

Vilket material är bäst för skötväska?

Det här är en smaksak. Nylon och polyamid är samma sak och det är välkänt att det här är ett material som ger god hållbarhet. Det kan vara en fördel då du ska använda skötväskan dag ut och dag in. Samtidigt kan det förstås vara så att du föredrar ett material som känns lite lyxigare som läder. Läder är också mycket slitstarkt.

Kan jag använda vanlig väska som skötväska?

Ja, det är det många som gör. Men en vanlig väska kommer inte med en skötbädd och den har inte nödvändigtvis fack som passar bebins flaska. Ett gott råd är att investera i en skötväska som fortsatt kan fungera som vanlig väska när barnet är klart med blöjbyten och flaskmatning.

Hur stor användning har man av skötväskan?

Mycket stor om du ofta ger dig ut med ditt barn. Det spelar ingen roll om du ska till parken eller hälsa på vänner. Att ha allt som bebins skötsel kräver samlat i en väska på ett organiserat sätt är praktiskt och skönt.

Är en skötväska som ryggsäck bättre än med axelrem?

Inte nödvändigtvis. Om du kommer att ha ditt barn i en barnvagn kan du ju hänga väskan på den. Då behöver du inte släpa på skötväska som ryggsäck. För dig som bär ditt barn mycket och som kanske helt hoppar över vagnen för vissa utflykter kan det förstås vara skönt med en ryggsäcksmodell för att få fria händer.

Finns det en snygg skötväska?

Ja, det finns otroligt snygga skötväskor. Ta en titt på märken som Cybex för att se på riktigt snygg design som passar lika bra som handväska som skötväska.

När behöver jag en skötväska?

Skötväskan behövs mest när du går ut med ditt barn. Den kommer väl till pass då du reser men också då du är ute kortare stunder för att träffa vänner eller handla.

Hur tar man med mat i skötväskan?

Det är viktigt att packa mat på rätt sätt i en skötväska. Mat som behöver hållas sval eller varm kan må bra av ett thermofack. Tänk på att ta med i burkar som går att stänga ordentligt så att du inte får mat spritt i väskans olika fack.

5 fakta om skötväskor

Här är 5 roliga fakta om skötväskor som du kanske inte kände till sedan tidigare!

 1. Skötväskan är som en högerhand
  Fråga en förälder hur de upplevde första året med bebisen under promenader. Fråga sedan hur viktig skötväskan var. Du kommer antagligen att få svaret att skötväskan var som en högerhand och att den på sätt och vis fortfarande är det. 

  I en och samma väska finns allt som du behöver för att hålla ditt barn torrt och rent samt det som krävs för att slippa tjuriga stunder då barnet är hungrigt. Dessutom är det väskan som har det som du behöver för dig själv så att du också slipper tjura i onödan (tänk en chokladbit eller två…)!

 2. Mycket bättre än en handväska
  Om du alltid har använt dig av handväska och tycker att det här är en underbar uppfinning kommer du snart att hylla skötväskan. Skötväskan är som en otroligt rymlig handväska med smart layout för förvaring. 

  Faktum är att du kanske kommer att fortsätta använda skötväskan långt efter att barnet inte längre behöver den. Du vänjer dig helt enkelt vid att alltid ha så gott om plats och så många fack att dela upp saker i.

 3. Mycket mer än blöjor och våtservetter
  Det är lätt att tänka på skötväskan som förvaringen för blöjor och våtservetter. Och kanske också för krämen vid blöjbytet. Men en sak är säker, den här väskan är till för så mycket mer. Maten känner du till. Många väskor har ju särskilda thermofack för att hålla den varm eller kall.

  Fast skötväskan är också en plats för sakerna barnet behöver för lek. Den kommer snabbt att bli en förvaringsplats för favorit-nallen då ni ska ut. Den rymmer också de elektroniska leksakerna som du fäster på vagnen eller ger barnet i bilen då ni ska köra lite längre.

 4. Med design för den kräsne
  En skötväska måste inte se ut som en skötväska. Om du tycker att barnprodukter ofta har en tråkig design och av denna anledning hellre köper en vanlig väska för bebistiden ska du tänka om. Numera finns det skötväskor med design som kommer direkt från de största modehusen.

  Det är klart att du som förälder kan unna dig en väska som du tycker om att se på samtidigt som den är gjord för att rymma saker som blöjor och barnets flaska. Du kan frångå de vanliga enkelfärgade väskorna och välja något en ett häftigt mönster. Palmer i olika färger eller varför inte mönstret från det modehus som du alltid blir på gott humör av?

 5. Du kommer att behöva skötväskan
  Det kan kännas som en onödig utgift men inse redan från start att du kommer att behöva skötväskan. När du försöker med en vanlig väska blir det snabbt så att varje promenad med din baby innebär att du försöker få plats med mer saker i plastpåsar som du hänger på vagnen eller lägger i dess varukorg. Det blir snabbt stökigt med bag-lady-looken!

  Små barn behöver många blöjbyten, större barn är inte alltid regelbundna med fyllda blöjor. Vissa dagar kräver fler blöjor och vissa ett helt paket med våtservetter då det spills och kräks. Med skötväskan är du redo för allt med din bebis. Inget kommer att kännas för svårt då du har lösningarna med dig i en smart väska.

Lämna en kommentar