Bästa resesängen 2022 – Välj den bästa resesängen!

Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar från Babybjörn och Babyshop
Ta med en hopfällbar säng till parken, hotellet eller då ni ska övernatta hos familj och vänner. En resesäng är en smart sak att ha då det ska sovas på annan plats. Dessutom kommer den bästa resesängen fungera som en plats som barnet älskar. Här ska vi kika närmre på de bästa modellerna just nu och deras specifika egenskaper.

 1. Babybjörn Resesäng
  Babybjörn
 2. Resesäng Carena Karlsudd
  Carena Karlsudd
 3. Resesäng Skip Hop Play to Night
  Skip Hop Play to Night

Varför ska du köpa resesäng?

Innan du ens börjar fundera på om du behöver en portabel säng för bebisen eller inte är det viktigt att du är medveten om vad den kan vara bra för. Det finns flera skäl till att köpa resesäng till barn.

De främsta fördelarna med resesängen är:

 • Den ger en säker sovplats
 • Den kan ställas överallt
 • Den är lätt att ta med
 • Den kan fungera som lek-hage

En annan sak att påpeka är att just resesängen är en fantastisk present till nyblivna föräldrar. De har skaffat barnvagn, bärsele och mycket annat men resesängen har de inte tänkt på. Om du vill ha en present som de kommer att kunna använda hemma, utomhus och på resor är det här ett av de allra bästa valen!

Bästa resesängen 2022

Det finns flera bra resesängar som kan koras som bästa resesäng 2022. En del har hängt med under många års tid medan andra är nya kometer på babysänghimlen. Vi ska se närmre på några särskilt bra resesängar som har fått höga betyg av experter såväl som av användare.

Carena Karlsudd – Bästa resesängen i kategorin budget

När du inte kan eller vill lägga så stora pengar på resesängen är Carena Karlsudd ett säkert val. Carena är ett svenskt märke som tillverkar kvalitetsprodukter för bra priser. Carena Karlsudd är rymlig och enkel att hantera.

Bästa resesängen från Carena

Sängens viks ihop och läggs i en väska. Väskan gör det lätt att ta med sängen och fungerar också för förvaring då du inte använder resesängen. Som med många andra resesängar är det viktigt att du följer instruktionerna för att fälla upp snabbt och lätt. Spar manualen så att du kan påminna dig själv om hur du gör då du inte har använt mekanismen på ett tag.

Den här resesängen fungerar bra för barn upp till 3 år. Den har en vadderad botten och i praktiken behöver du ingen extramadrass. Men många väljer ändå att komplettera med en madrass till för högre komfort för barnet.

Om du inte är ute efter en modell som även fungerar med höjbar botten är det här verkligen en resesäng att rekommendera. Den har inga särskilda minus att tala om!

Plus
Rymlig
Lätt att hålla ren
Prisvärd

Minus
Botten ej ställbar

Unika egenskaper:

 • 78 x 20 x 20 cm hopfälld
 • 110 x 78 x 60 cm uppfälld
 • För 110 x 60 cm madrass
 • Väger 10 kg
 • Klarar 15 kg
 • Med vadderad botten
 • Kommer med förvaringsväska

Babybjörn – Bästa resesängen 2022 enligt användare

När vi tar en titt på recensioner av användare är Babybjörns resesäng en ledare. Det här är en modell som får riktigt höga användarbetyg. Det beror på den lätta vikten, enkel uppfällning och smart design.

Svart resesäng bäst i test från Babybjörn

Priset är högre och det här får ses som ett premiumval för dig som kan tänka dig att betala lite mer för hög kvalitet. Mesh-tyget gör att ditt barn får gott om luft samtidigt som du ser in i sängen. Den står stadigt men väger mindre vilket gör den enklare att bära med sig.

Det här är en resesäng för baby såväl som för barn upp till 3 år. Den är mycket enkel att hantera och du kan använda den som lek-hage. Perfekt när du är och hälsar på hos vänner som inte har ett barn-säkrat hem! 

Plus
Enkel användning
Säng och lek-hage
Lätt vikt

Minus
Dyrare

Unika egenskaper

 • 82 x 112 x 64 cm hopfälld
 • 112 x 82 x 64 cm uppfälld
 • 105 x 60 x 4 cm madrass
 • Väger 6 kg
 • Från nyfödd till 3 år
 • Kommer med förvaringsväska
 • Tål maskintvätt

Skip Hop Play to Night – Resesäng och lek-hage

Skip Hop Play to Night är en smart resesäng som du kan få stor användning av. På resa med barnet erbjuder den en säker och trygg sovplats. När ni är hemma kan den komma fram som smart lek-hage. Perfekt när du behöver syssla med något och inte hela tiden kan se på barnet som redan kryper.

Resesäng från Skip Hop

Det här är bästa resesängen för dig som vill ha god variation och en struktur som är stabil och säker. Du får två olika madrasser med sängen och dessutom ingår det lakan. Var dock beredd på att monteringen av sängen kräver lite mer tankekraft. Om du inte tycker att manualen är lätt att förstå kan ett bra tips vara att se en video online där någon visar steg för steg hur det går till.

Hopfällning är enkelt och du får en smart väska att förvara sängen i. Väskan har ett handtag och storleken gör det lätt att få med resesängen i bilen, på bussen eller kanske på tåget. Prislappen är i en den övre skalan. Men då ska du komma ihåg att du faktiskt kan expandera sängens storlek med 60% för att få en högst användbar lek-hage.

Plus
Smart design
Lätt att hålla ren
Både säng och lek-hage

Minus
Botten är inte ställbar
Knepig montering

Unika egenskaper

 • 62 x 52 x 22 cm hopfälld
 • 61 x 97 x 74 cm uppfälld
 • 97 x 97 x 74 lek-hage
 • Kommer med 2 madrasser
 • Väger 9 kg
 • Kommer med förvaringsväska
 • Tål maskintvätt

15 frågor och svar om resesängar

Vi ska ta en titt på några vanliga frågor om resesängar och ge svaren som kan hjälpa dig att välja rätt modell för ditt barn.

Kan jag använda resesäng som spjälsäng?

Det bör du inte göra även om det i praktiken är möjligt. Resesängen är inte gjord för att fungera som permanent sovplats för barnet.

Kan en billig resesäng vara bra?

En billig resesäng för baby kan absolut vara bra. Ta dock en titt på varför du betalar mindre. Om resesängen inte har funktioner som du känner att du behöver kan det vara smartare att betala lite mer för en avancerad modell med allt som du kan tänkas vilja ha då barnet ska sova borta.

Var kan jag köpa resesäng?

Du kan köpa bästa resesängen direkt från tillverkare som till exempel på Babybjörns hemsida. Dessutom kan du hitta resesängar från olika märken i butiker som säljer babyprodukter online. Ett tips är just att köpa babysängen på nätet där du drar nytta av ett större utbud såväl som attraktiva priser. Då slipper du också köra hem sängen i bil eller släpa den på buss.

Är resesängen säker?

Det bör den vara men ta inget för givet. Välj ett känt märke och se till att du har förstått instruktionerna för säkerhet. Det är viktigt att ställa resesängen på rätt sätt och att den är ordentligt utfälld innan barnet placeras i den.

Vilken resesäng är bäst?

Det är säkert att satsa på en modell från märken som Carena och Babybjörn. De erbjuder modeller som utses som bästa resesäng år efter år i olika resesäng tester. Fundera lite mer på vad du har behov av och läs recensioner av vanliga användare för att fatta rätt beslut.

Kan jag använda resesäng hemma?

Ja, du kan använda den hemma på golvet när du vill ha det sovande barnet nära dig. Vissa resesängar fungerar ju även som lekhagar. Det blir en säker plats att leka på när du inte kan hålla full koll till exempel då du lagar mat.

Hur tvättar jag resesängen?

Det beror på modell. Ibland går det bra att plocka loss madrass och lakan och tvätta i maskin. Många gånger är det så att du ska torka av materialet med en fuktat trasa för att hålla rent. Var noga med att tvätta på rätt sätt för att inte slita ut material i förtid.

Hur länge kan jag använda resesäng?

Det vanligaste är att man använder sig av resesäng upp till 3 års ålder. Du måste kontrollera vad resesängen du köper är gjord för. Om du använder den för ett större barn som väger mer finns risken för ras.

Är det lönt att köpa begagnad resesäng?

Det kan det vara om du får fatt i en mycket dyr modell som är i gott skick. När du köper begagnat måste du dock inse att du kanske får en säng som inte riktigt fungerar så som den gjorde då den var ny. Det kan fattas viktiga delar och om du inte vet hur du undersöker detta före köp tar du en onödig risk.

Hur fäller jag upp resesängen?

Det finns konstruktioner som är mycket enkla att fälla upp. Du kan vara klar på några sekunder. Andra är lite knepigare. Ta dig tid till att lära dig hur du fäller upp på rätt sätt. Kontrollera att resesängen är fullt utvecklad och står stadigt innan du börjar använda den.

Kan barn leka i resesäng?

Det kan de göra. Det finns modeller som har en öppning i sidan som är mycket smart just när sängen används som en lek-hage. Då kan du snabbt öppna med dragkedja så att du slipper plocka upp barnet ur sängen när det är färdiglekt. Du kan också lämna öppningen öppen för att låta barnet leka med lek-hagen som en koja.

Får resesäng plats i bilen?

Det bör den få. I varje fall då den är hopvikt. Ta alltid en titt på måtten för resesängen då den ligger i sin förvaringsväska för att komma fram till om den kommer att få plats i bil eller kanske till och med under barnvagnen då du går ut.

Vad är resesängar gjorda av?

De är gjorda av olika plastmaterial och kan ha stommar av metall. I madrassen finns det också plastmaterial för stoppning och yta.

Finns det madrass i resesäng?

Ibland kommer resesängar med extra madrass som du lägger i. Ibland är botten gjord för att vara en fastare madrass som du placerar barnet direkt på. Kontrollera hur den ser ut. Det kan vara så att du vill köpa till en madrass bland annat för att få ett jämnare underlag.

Kan jag ta med resesäng till hotell?

Ibland kommer resesängar med extra madrass som du lägger i. Ibland är botten gjord för att vara en fastare madrass som du placerar barnet direkt på. Kontrollera hur den ser ut. Det kan vara så att du vill köpa till en madrass bland annat för att få ett jämnare underlag.

10 fakta om resesängar

Här är några intressanta fakta om resesängar som kan vara bra att känna till innan du köper.

 1. Alla resesängar är inte säkra
  Det är lätt att hitta resesängar online och numera kan du ju även köpa från utlandet. Var dock medveten om att alla resesängar inte håller måttet. Om du vill vara säker på att resesängen är säker är det märken som Babybjörn och Carena som gäller!

 2. Monteringen är viktig
  Det kan verka som en struntsak. Bara för att du inte helt och hållet följer instruktionen för uppfällning spelar det väl ingen roll? Men det gör det faktiskt. Om du inte har monterat rätt kan det innebära en risk för barnets säkerhet. På grund av detta finns det anledning att välja modeller som är lätta att sätta ihop och som har tydliga instruktioner för montering.

 3. Madrassen och barnets rygg
  En anledning till att det inte rekommenderas att låta barn sova permanent i resesäng är madrassen eller frånvaron av den. Idag ger barnmorskor rätt så olika råd vad gäller små barns sovplatser. Men de flesta är ändå överens om att barnet behöver en stadig och säker säng. 

  En resesäng fungerar fint för enstaka övernattningar och någon timme här och där. Men för nattsömnen kan det vara klokt att välja en vanlig spjälsäng eller annan lösning som är särskilt till för det lilla barnets fysik och utveckling.

 4. Smart när ni sover tillsammans
  För dig som sover tillsammans med ditt barn kan en resesäng tyckas onödig. Men faktum är att den kan komma till stor nytta när ni är ute och reser. Ponera att hotellets sängar inte fungerar för att sova tillsammans på. Nu funderar du på att flytta ner på golvet och sova där tillsammans. Inte mysigt på smutsiga hotellgolv!

  Då blir det mycket enklare att ha en resesäng som du stoppar barnet i när det har somnat. Är det här en lek-hage som ni använder ofta hemma lär det gå smidigt. Det blir en bra lösning för platser där det inte är helt enkelt att ordna med sovplatser så som ni vanligtvis har dem.

 5. Går att ta med i handen på flyget
  Många resesängar blir så kompakta då de viks ihop att du kan ta med sängen som handbagage på flyget. Den kommer ju att vara som en liten väska och bör inte störa på planet där den kan stuvas in i bagageutrymmet ovanför sätet.

  Även om du måste checka in resesängen är det enkelt gjort. Du måste inte slå in den och fäster enkelt en namnbricka på handtaget för att känna igen ditt bagage då det rullar ut på bandet när ni har kommit fram.

 6. Det går att låna eller hyra
  Om du inte är säker på om du verkligen behöver köpa resesäng för en enstaka resa kan du låna eller hyra en. Utomlands är det ganska vanligt att hotell erbjuder tjänsten att förse dig med en resesäng som du kan ta med på utflykter. Dessutom lär du ha bekanta och vänner som kan tänka sig att låna ut en resesäng så att du kan testa hur den fungerar innan du köper en egen.

 7. Bra att se barnet
  Det finns god anledning till att välja en resesäng som gör det möjligt att se barnet i den. När du börjar använda sängen som lek-hage och sovplats inser du att du vill ha uppsyn. Det blir mycket enklare om du inte måste gå fram till sängen varje gång du undrar hur det står till i den.

 8. Travel bed på engelska
  På engelska kallas resesäng för barn för travel bed for baby. Du kan också söka efter travel bed for toddler om du vill se modeller som är till för lite äldre barn. Även i Sverige gör vi skillnad mellan resesäng för baby och resesäng för barn.

  Det ska dock sägas att många av de bästa resesängarna passar bra från nyfödd till äldre ålder. Så du måste inte köpa en ny säng bara för att barnet växer.

 9. Smarta funktioner på resesängen
  Om du kommer att använda din resesäng flitigt kanske du vill välja en modell som är lite mer avancerad. Du kan till exempel se på höjbar madrass. Då kan du få upp ett nyfött barn i lite högre nivå.

  Det finns också modeller som har tillbehör som blöjbyte station. Det här kan vara riktigt bra när du vet att du kommer att använda sängen för att byta på barnet. En station som sitter högre upp spar på din rygg.

 10. Vad betyder egentligen bäst i test resesäng?
  Ett fakta om resesäng tester som du bör vara medveten om är att experter också är människor. Det är bara naturligt att en säng som experten har egen erfarenhet av och använder får ett högre betyg. För att få en rättvis bild av resesängar och deras styrkor och svagheter bör du se på recensioner av de som köpt.

  Det har vi gjort här när vi har listat de bästa resesängarna 2022 och det betyder att de fortsatt kan anses vara riktigt bra val för dig som vill ha en säker och smidig sovplats för barnet då ni är ute och reser.

Lämna en kommentar