Bästa vällingmaskinen 2022 – Bästa vällingmaskinen för din bebis!

Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar från Bonti och Babyland
När du har din baby på armen är du glad att du kan göra välling med ett knapptryck med din fria hand. Med den bästa vällingmaskinen 2022 får du apparaten som gör det så mycket enklare att ordna med maten när det ska gå snabbt. Det blir perfekt temperatur och en jämn tillredning utan bubblor. Men vilken är den bästa vällingmaskinen?

 1. Baby Brezza Formula Pro
  Baby Brezza Formula Pro
 2. Tommee Tippee CTN
  Tommee Tippee CTN

Här kan du läsa mer om de bästa maskinerna för att få till bästa mjölkersättningen utan krångel mitt på natten eller under dagen. Välj en modell som du tycker passar dig och dina behov allra bäst!

Varför ska du köpa vällingmaskin? 

Välling är inte svårt att göra. Du behöver ju bara varmt vatten och rätt mängd pulver för att få ersättning direkt i en nappflaska. Men med lite erfarenhet av detta vet du att det kan vara nog så knepigt att säkra rätt temperatur på vattnet samt att få en jämn konsistens. När du gör ersättning med vällingmaskin blir det mycket enklare.

Du kommer att kunna:

 • Göra välling med en hand.
 • Få till rätt temperatur varje gång.
 • Undvika bubblor i vällingen.
 • Undvika onödigt spill av välling.

När du gör rätt mängd varje gång kommer du inte att kasta välling onödan. Dessutom säkrar du dig om att få den bästa mjölkersättning du kan få med rätt konsistens och en temperatur som gör det mysigt och säkert för barnet att dricka från flaskan.

De bästa vällingmaskinerna är gjorda för att passa alla vanliga flaskor och de olika mjölkersättningsmärken som finns just nu. Det spelar alltså ingen roll vilken ersättning du korar som den bästa mjölkersättningen. Den kommer att gå att göra med en bra vällingmaskin!

Vilken är den bästa vällingmaskinen?

Det är en jämn kamp mellan Baby Brezza och Tommee Tippee. För att avgöra vem som vinner Baby Brezza vs Tommee Tippee måste vi helt enkelt se närmre på varje modell. Du kan behöva läsa en längre Baby Brezza recension såväl som en djupgående beskrivning av Tommee Tippee vällingmaskin för att veta vad du föredrar.

Vi tycker att Baby Brezza är bäst och den maskinen har ju uppdaterats för att bli ännu bättre än originalet. Fast du ska veta att det rör sig om två mycket bra vällingmaskiner som har fått höga betyg av användare världen över. Det handlar mer om att hitta maskinen som du tycker verkar enkel att använda. 

Design är inte heller en småsak. Ta en titt på bilder för att avgöra vilken maskin du tycker är snyggast. Den här maskinen kommer ju att stå synligt på diskbänken ett bra tag!

Nu ska vi ta en snabbt titt på dessa två kända vällingmaskinmärken för att se hur de fungerar och vad de har att erbjuda…

Baby Brezza Formula Pro Advanced – Bästa vällingmaskinen

Baby Brezza är inte ett nytt märke vad gäller vällingmaskiner. Formula Pro Advanced är en utveckling av maskinen som heter Baby Brezza Formula Pro. Den nya versionen har förbättrats rent tekniskt. Den ger dig fler funktioner och är otroligt snabb på att göra välling.

Baby Brezza vällingmaskin bäst i test

Den digitala kontrollpanelen är enkel att förstå. Du ställer in den vattenmängd du behöver till vällingen som du ska göra. Maskinen kommer själv att dosera upp både pulver och vatten. Du behöver alltså inte stå och fumla i mörkret och hoppas på att det blir rätt.

När maskinen drar igång processen går det snabbt. Glöm inte bort att ha flaskan ståendes på rätt plats för snart kommer en perfekt blandning ur maskinen. Du har nio olika portionsstorlekar att välja mellan. Skalan går från 60 till 300 ml vatten. Därmed fungerar denna maskin lika bra för den nyfödda bebisen som för barnet som egentligen börjar bli lite för stort för välling.

En anledning till att det här kan anses vara den bästa vällingmaskinen 2022 är att det är så enkelt att få rätt temperatur. Du kan välja mellan tre olika temperaturer. Rumstemperatur när du vill kunna servera maten på en gång, kroppstemperatur för lite högre värme och så snäppet varmare än så.

Droppbrickan går att justera och därmed kommer du att kunna använda Baby Brezza vällingmaskin till valfri nappflaska. Det är också möjligt att mata in den ersättning du föredrar i vällingmaskinen.

Rengöringen är enkel. Det är bara att plocka av behållaren för pulver och tanken för vatten. Pulverhållaren är lufttät vilket bidrar till att vällingen alltid blir mycket fräsch. Det är något som gör att du kan räkna med att få bästa mjölkersättningen med hjälp av en Baby Brezza maskin varje gång du använder den!

Plus
Snabb
Tyst
Enkel användning

Minus
Dyrare

Unika egenskaper

 • 9 portionsstorlekar
 • Vattentät pulverbehållare
 • 3 temperaturer
 • Digitalt mät-hjul
 • För alla nappflaskor
 • För all välling/mjölkersättning

Tommee Tippee CTN Vällingmaskin

Tommee Tippee står bakom en vällingmaskin som också har fått höga betyg i vällingmaskin tester och av de som köpt maskinen. På grund av detta ställs ofta Baby Brezza mot Tommee Tippee då man försöker komma fram till vilken vällingmaskin som är den bästa.

Tommee Tippee Vällingmaskin

Det är dock viktigt att poängtera en stor skillnad mellan Tommee Tippee och Baby Brezza. Tommee Tippee kräver mer jobb från din sida. Är det besvärligt? Nej, absolut inte! Du måste bara mäta pulver och skaka. Resten kommer maskinen att ta hand om.

Med Tommee Tippee får du ersättning med vällingmaskin på två minuters tid. Den här maskinen fungerar fint för alla sorters mjölkersättningar och alla typer av nappflaskor. Det kommer en nappflaska med maskinen som du kanske kommer att föredra att använda.

Vattnet filtreras i vällingmaskinen och det hettas också upp till rätt temperatur. Det ger dig hälsosam och god välling till ditt barn. Konsistensen blir också bra och allting är klart snabbare än vad det tar att koka upp vatten i en vanlig vattenkokare.

Maskinen kommer att börja med att spruta hett vatten så att eventuella bakterier dödas. Det ökar säkerheten då du får god hygien. Du behöver inte mäta vattenmängd. Det kommer maskinen att göra åt dig. Den färdiga nappflaskan med välling håller 37 graders värme.

Det här är ett bra val för dig som vill ha en bra vällingmaskin av användare från världens alla hörn. Den ger god välling och är mycket enkel att använda med alla tillbehör som kommer med i paketet.

Plus
Enkel användning
Bra pris
Smarta tillbehör

Minus
Mäter inte pulver
1 temperatur

Unika egenskaper

 • Välling på 2 minuter
 • 37 graders värme
 • För alla ersättningar
 • Kommer med flaska
 • Kommer med lock

Baby Brezza vs. Tommee Tippee – 3 viktiga skillnader

Du kommer antagligen att bli lika nöjd med en Tommee Tippee som med en Baby Brezza. Särskilt om du alltid gjort välling för hand med kastrull eller vattenkokare. Men det finns 3 viktiga skillnader som vi bör ta upp.

 1. Baby Brezza är mer avancerad. Du kan välja olika temperaturer och storlekar på ett avancerat sätt utan att det blir svårt.
 2. Baby Brezza kommer också att mäta upp pulver för dig.
 3. Tommee Tippee kommer med flera viktiga tillbehör som nappflaska och lock.

18 frågor och svar om vällingmaskiner

Här är några viktiga frågor om vällingmaskiner samt svaren som kan hjälpa dig att välja rätt maskin för ditt hem.

Hur länge behövs en vällingmaskin?

Så länge som ditt barn dricker välling. Det här kan variera beroende på familj och barn. Om ni planerar syskon är det inte dumt att ha en riktigt bra vällingmaskin som kommer att hålla för nästa omgång med ersättning.

När du fortfarande går upp på natten för att tillreda välling till ett barn som vaknar och är hungrigt behöver du maskinen. Den gör det mycket lättare för dig att hantera tiden då du inte får sova som vanligt

Hur snabbt är vällingen klar med maskin?

Det här beror på märke men det hela bör inte ta mer än någon minut eller två. Det bör vara snabbare än om du gör välling med pulver och vattenkokare. Lägg till detta att du får en perfekt temperatur med maskinen som är särskilt gjord för välling.

När du ser på tid för tillagning ska du också tänka på tid för rengöring. Med vällingmaskiner blir det inte lika mycket disk som då du till exempel gör vällingen i en kastrull. Det är också något som drar ner på tiden som du måste lägga på mjölkersättningen.

Vad kostar en vällingmaskin?

Du får räkna med att betala omkring 1500 kronor för en bra vällingmaskin. Det kan bli mer och det kan också bli mindre om du passar på att köpa när det blir rea. Det kan tyckas att vällingmaskiner är dyra men då ska du tänka på vad du får för pengarna. Svinnet av pulver minskar och du kan också känna dig trygg då du vet att det blir rätt blandning och bra temperatur varje gång du gör välling till ditt barn.

Var kan jag köpa vällingmaskin?

Du kan köpa vällingmaskin i butiker som säljer babyprodukter. Det bör finnas maskiner i lokala butiker där du bor men risken finns för att deras sortiment inte är komplett. Om du vill ha en nyare variant eller letar efter en äldre maskin är det klokare att köpa online.

I butiker på nätet får du variation såväl som attraktiva priser. Dessutom får du ju din vällingmaskin hemskickad till dig. Se över hur lång tid leveransen kommer att ta innan du beställer så att du vet hur lång väntetid det blir.

Blir det god ersättning med vällingmaskin?

Ja, det är en god anledning till att så många väljer maskiner. När du är ute efter bästa mjölkersättningen får du inte missa betydelsen av att tillreda den med en bra tillredningsmetod. Att stå och skaka varmt vatten och pulver i en flaska kan fungera bra men det blir inte alltid perfekt.

Med en bra vällingmaskin blir det alltid ett gott resultat helt enkelt för att den kommer att tillreda på rätt sätt utan risk för klumpar eller luftbubblor som kan göra barnet gasigt och gnälligt.

Var ska en vällingmaskin placeras?

Den bör stå där du har bäst användning för den. Många har sina vällingmaskiner i köket där det är enkelt att fylla på med vatten. Men om du har fyllt på tanken och lagt i pulver kan maskinen lika gärna stå i ditt sovrum. Det kan vara skönt under de första veckorna då du inte har lust att gå ur sängen för att ordna med ersättning till barnet som vaknar i sin spjälsäng bredvid dig.

Det kan vara praktiskt att ha vällingmaskinen på köksbänken nära vatten och eluttag. Den får antagligen stå framme på samma plats tills det inte längre är aktuellt med välling flera gånger per dag.

Är det säkert med vällingmaskin?

Ja, vällingmaskinen är säker att använda. Du kommer ju att vara noga med att hålla den ren och så är det du som bestämmer vilken ersättning du väljer. Om det finns äldre syskon hemma kan det vara viktigt att se till att de inte kommer åt maskinen. För små fingrar kan det vara farligt med tillredning av het dryck i maskin.

Hur rengör jag en vällingmaskin?

Det är inte svårt att rengöra vällingmaskinen. Vattentanken och pulvertank ska rengöras regelbundet. Det gör du lätt genom att plocka av tankar och handdiska. Dessutom kan det vara så att den modell som du väljer sprutar igenom hett vatten innan du gör en flaska med bästa mjölkersättningen. Då ökar hygienen.

Tänk på att hålla ordning på hur ofta du rengör maskinen. En del modeller kommer att varna dig om att en rengöring behövs. Om maskinen inte gör det är bra om du tar för vana att göra rent grundligt minst två gånger i månaden.

Får man bästa mjölkersättningen med vällingmaskin?

Det är det många som säger. Att det blir så bra beror på att ersättningen blandas till på ett bra sätt. När det inte blir bubblor i drycken är det något som du som förälder sätter stort pris på. Det handlar ju inte bara om att den bästa mjölkersättningen smakar gott och har en fin konsistens. Den kommer också att minska risken för gaser och ont i magen då bubblorna försvinner under tillredning i maskinen.

Om du köper mjölkersättning som håller hög kvalitet och tillreder den i den bästa vällingmaskinen har du en vinnande kombination som bör ge dig den bästa mjölkersättning ditt barn kan få!

Är vällingmaskiner prisvärda?

Ja, många vällingmaskiner är prisvärda eftersom de gör det så mycket lättare för dig att ta hand om ditt barn. Dessutom är det ju en fördel om andra än föräldrar också kan tillreda mjölkersättning som barnet tycker om. Det blir mycket enklare när det finns en bra maskin på plats.

För dig som kommer att ge barnet mjölkersättning varje dag är det här en investering som är väl värd pengarna. Även du som tänker amma men ibland använda dig av ersättning har mycket att vinna på en bra maskin som gör jobbet åt dig.

Går det att lita på vällingmaskin test?

Det beror på vem som har testat. När du ser på vällingmaskin bäst i test 2022 är det inte dumt att ta en titt på recensioner från användare. Om de är positiva är chansen god att det faktiskt rör sig om en mycket bra apparat.

Experter som genomför vällingmaskin tester kan mycket väl har viktiga synpunkter. Men vi måste komma ihåg att den som testar har sina egna unika preferenser som påverkar åsikter om maskinen. Använd tester av vällingmaskiner för att få information som är viktig för dig att veta som till exempel om maskinen är till för olika typer av ersättning.

Vad ska jag hälla i vällingmaskinen?

Du ska hälla vatten och pulver i vällingmaskinen eller bara vatten om maskinen blandar direkt i flaskan. Det är viktigt att du tar reda på hur mycket vatten och hur mycket pulver du ska hälla i maskinen. Särskilt när den inte kommer att mäta upp portioner åt dig.

Vilken temperatur har ersättning från maskin?

Det beror på maskin. Det är ganska vanligt att ersättningen som kommer ur maskinen har en standardtemperatur på 37 grader. Om du vill få fler temperaturer att välja från ska du se på maskiner som ger denna möjlighet. Då kan du få rumstempererad välling om du vill det.

Spelar det någon roll vilken vällingmaskin jag väljer?

Ja, det spelar roll. Du kan inte förvänta dig samma sak av varje vällingmaskin. Vissa är mer avancerade och kan också vara snabba. Men för själva grundprincipen att på ett effektivt sätt blanda pulver och vatten kan du förvänta dig samma stöd från de flesta vällingmaskiner. Hur bra och gott det blir är en annan femma som du ska beakta då du ska välja fabrikat och modell.

Är det bekvämt med vällingmaskin?

Det är otroligt bekvämt att ha en vällingmaskin när du står med ett gråtande barn i famnen och bara vill få den där ersättningen klar på en gång så att du kan gå och lägga dig igen. När det känns stressigt kan det vara extra bra att ha valt en maskin som även sköter rätt storlek på portioner för önskad flaskstorlek och som ger dig en temperatur som gör det möjligt att servera på en gång.

Varför är vällingmaskiner dyra?

Det här är avancerade maskiner som kräver en hel del i sin struktur. Dessutom krävs det en hel del vad gäller säkerhet och hygien för att vällingmaskiner ska bli godkända. Men sett på det hela taget kan vi inte säga att vällingmaskiner är så dyra. Det här är ju en maskin du kommer att använda flera gånger om dygnet i flera månaders tid. Då kan inte ett pris på omkring 2000 kronor anses vara särskilt högt.

Är det värt att köpa en nyare vällingmaskin?

Om du just nu har en Brezza original och ser att den nyare maskinen finns att köpa i din babybutik kanske du undrar om det är värt att uppgradera. Det kan det vara. Inte bara för Brezza maskiner. Nyare modeller uppdateras så att de blir enklare att använda. Du kan få varningssignaler om att det behöver rengöring och så kan det vara färre delar att plocka isär för rengöring.

Kan jag köpa billiga vällingmaskin från utlandet?

Det kan du kanske göra men tänk på vad du får. Om du köper vällingmaskin från en svensk butik vet du att du får anvisningar i liter och gram för pulvret. Dessutom kommer maskinen att vara gjord för den typ av ersättningar som säljs i Sverige.

Lämna en kommentar